Nuuksio Classic -raportti 6.9.2014

Nuuksiossa kilpailtin 5. Trail Tour Finlandin osakilpailu 6.9. ja Sambalta oli tällä kertaa mukana pieni, mutta piskuinen joukkue. Useiden loukkaantumisien ja kisapäällekkäisyyksien takia porukka oli hieman kutistunut, mutta viivalle saatiin viisi innokasta menijää. Jarnolla ensimmäinen maraton-mittainen matka koskaan, Lauralla ja Timolla ensimmäinen Nuuksio Classic, ja lisäksi vanhat konkarit Ali ja Miikka tulivat kokeilemaan miltä meno maistuu. 

Nuuksio-kisällit Jarno ja Laura onnistuivat erinomaisesti ja omat aikatavoitteet lyötiin kevyesti. Molemmilla harrastus on alkanut Samban myötä tänä keväänä ja heti ensimmäisellä kerralla komeat suoritukset hiukan alle ja yli viiden tunnin. Timo oli ensimmäistä kertaa Nuuksion maratonilla ja Pallas-Hetta-konkari tiesi mitä odottaa. Lähes 30km mentiin reilusti alle 5h vauhtia, mutta hiukan ennen 30km alkaneet krampit söivät viiden tunnin alituksen, tästäkin huolimatta Jutia lainaten – eteenpäin on menty. Alilla oli pohjalla hieno suoritus Pallas-Hetasta, mutta sieltä asti vaivannut polvi on rajoittanut harjoittelua pyörään ja vesijuoksuun ja Nuuksiossakin oli otettava jalan kanssa varovasti. Vaivat huomioon ottaen viiden tunnin alitus oli mainio suoritus! Miikka lähti tavoittelemaan sijoituksia kärjen tuntumasta ja n. 26km menikin reilusti alle 4h vauhdissa, mutta Nuuksio Classic saattaa yllättää kokeneenkin konkarin. Energiat pääsivät loppumaan ja viimeinen kolmannes oli työn ja tuskan takana. Maaliin kuitenkin komeasti ja kohti Vaarojen ultraa.

Trail Tour päättyy Kolilla 4.10. Vaarojen Maratoniin johon Sambalta on tällä hetkellä tulossa iso joukkue. Jos kaikki pysyvät terveenä, olemme Vaarojen suurimpia seuroja n. 15:sta juoksijalla. Näistä kolme lähtevät nauttimaan koko hoidosta 86km:lla ja loput Maratonilla. Tästä vielä lisää myöhemmin.