Kolmoisvoitto Vuosaaressa ja kova suunnistussuoritus Jukolassa

Vuosaaressa juostiin 12.6. ensimmäinen Helsinki Trail Running Clubin sprint cup -esikisa ja matkana oli 6,4km. Ideana testata tulevia kisareittejä epävirallisen kilpailun muodossa ennen ensi kesää. Tuomas Sovijärvi oli suunnitellut haastavan radan ja koko päivän jatkunut vesisade oli hidastanut reittiä entisestään. Liekö sade vai mikä syynä, mutta porukka hieman kutistui lähdössä alkuperäisestä. Samban porukka, Antti, Eetu ja Miikka säntäsi heti startista Hietalan Jannen kanssa ensimmäiseen nousuun. Nousun puolen välin jälkeen alkoi eroa syntyä ja Samban kolmikko alkoi erottua Antin johdolla. Tässä vaiheessa Antti ja Eetu ottivat pienen kaulan Miikkaan, mutta alamäkivoittoisella pätkällä Miikka kuroi eron helposti kiinni. Vajaaseen puoleen matkaan mentiinkin yhdessä. Ennen kolmea kilometriä Eetu kokeili vetohommissa, mutta samaan aikaan alkaneet vatsaongelmat alkoivat hyydyttää, eikä vetohommista tullut mitään. Ennen toiselle tienylitykselle tuloa Antti oli jälleen ottanut muutamien sekunttien kaulan ja Eetu ja Miikka seurasivat suurin piirtein samanlaisin eroin perässä. Lopun teknisillä poluilla Antti alkoi tehdä eroa kärjessä ja Eetulla vatsavaivat pahenivat. Miikka luukutti Eetun ohi 4,5km paikkeilla ja lähti tavoittamaan Anttia. Antti ja Miikka juoksivat lopun hyvin, Miikan jopa hieman kuroessa eroa kiinni. Ylivoimainen voittokaksikko. Eetu tuli perässä kolmanneksi vaikka kävi tutustumassa matkan aikana reitin ulkohuussivaihtoehtoihin.

Antti Kertoili juoksun olevan pikku hiljaa normaalilla tasolla sairastetun flunssan jälkeen, vaikka edelleen ylämäissä meinaa konehuone piiputtaa. Miikka sanoi, että alun “luulot pois”-startin jälkeen jaksoi hyvin loppuun eikä kanttaamista ollut havaittavissa, päinvastoin. Eetu totesi, että jalka oli melko kevyt, mutta muut vaikeudet alkoivat jo auton sammumisella Tehtaankadulle kisamatkalla. Hyvä kokonaisuus ja kolmoisvoitto Samballe. Kuten Jutilla on tapana sanoa, eteenpäin mennään. Seuraava HTRC:n testikisa Nuuksion Korpionkierroksella 26.6.

Mainitaan vielä Tuomon kova suoritus, suunnistusseuransa Itä-Hämeen Rastin väreissä Jukolan avausosuudella. 56. vaihtoon kovassa seurassa ja jäi siellä ainakin yksi maajoukkuemieskin taakse. Tuomolla toki suunnistuskokemusta, mutta päälajissa ollaan pyörän päällä ja tulehtuneen jalkapöydän takia loppukevään/alkukesän juoksukilometrit olivat tasan 15. Mies oli oikein tyytyväinen suoritukseen, vaikka oli ehtinyt vähän pummatakin. Pummit ja juoksemattomuus huomioiden, tulee olemaan kova kaveri Vaaroilla kun vielä saadaan Samballe peruustusliput jostain. Ilmoittautumisjärjestelmän ongelmien takia ainakin 5 lippua jäi uupumaan.

Otsikon valokuva: Saša Tkalčan