Buff Trail Tour jatkui Bodom Trail -osakilpailulla

Sateinen helatorstai oli täyttänyt Pirttimäen ulkoilualueen Bodom- järven pohjoispäässä. Buff Trail Tour siirtyi Kuusamon Karhunkierroksen jylhistä maisemista pienipiirteiseen, monipuoliseen, mutta myös juoksijalle melko tekniseen Nuuksion Kansallispuistoon. Muutamia päiviä jatkunut sade oli tehnyt reitistä jonkin verran hitaamman kuin Rukan paljukeskusteluissa oli osattu arvata.  Reitit olivat 12km  ja 21km, jotka oli tehty kahdesta eri lenkistä ja juoksijalla oli 12km:n kohdalla mahdollisuus valita juokseeko maaliin vai jatkaako vielä viimeisen 9km. Ensimmäinen 12km oli aavistuksen helpompaa polkua, kun taas 9km:n loppulenkillä oli muutamia teräviä nousuja ja upottavia suopätkiä. Sambasta viime hetken sairastumisien johdosta mukana oli 7 juoksijaa.

Miesten puolimaratonilla Trail Tourin kärki oli hyvin edustettu ja Sambasta mukana Antti, Eetu, Kaj, Miikka ja Niko. Kilpailun voitto meni Trail Tourin johtopaikkaa pitävälle Janne Hietalalle, joka aloitti muuta kärkijoukkoa rauhallisemmin, mutta järkevällä vauhdinjaolla juoksi melko selvään voittoon ajalla 1.37.55.

Kovimmat odotukset ennen kisaa kohdistuivat Anttiin ja hän painoikin kovatasoisessa kilpailussa komeasti neljänneksi ajalla .1.39.18, vain 21s hopeasta. Antti harmitteli ennen kisaa iskenyttä flunssaa ja kertoili, että starttiratkaisu ei ollut niitä fiksuimpia uran aikana. Muistikuvat kisasta olivat melko hatarat ja sykkeet olivat laahanneet normaalia alenpana. Kuitenkin hauska kisa jossa tilanteet vaihtelivat koko ajan.  Kympin sakkiin saatiin myös Eetu, joka juoksi kisassa yhdeksänneksi, vajaat neljä minuuttia voittaja Janne Hietalalle hävinneenä. Eetun kisa sujui ilman suuria ongelmia. Oikeaa kättä on saanut kisan jälkeen varoa kahden kunnon kaatumisen johdosta. Ehkä pettynein Sambalainen oli Miikka, joka kertoi aloittaneensa liian reippaasti ja tämän johdosta 4-10km väli meni lähinnä palautellessa. Kovat hapot jaloissa aiheuttivat myös nilkkojen pyörimistä teknisissä paikoissa, Tästä opitaan ja seuraavissa kisoissa Tykki-Rautiainen on iskussa. Niko oli kilpailusuoritukseen pettynyt, mutta meni hyvästä oppitunnista. Aikatavoitteesta jäätiin vajaat 10 minuuttia kovista krampeista johtuen, jotka alkoivat  17km kohdalla. Tärkeintä oli ettei pää pettänyt missään vaiheessa ja oppitunnin jälkeen on hyvä lähteä reenaamaan kohti Pallas-Hettaa. Kaj menetti polkukisaneitsyyden torstaina ja myös siinä saatettiin oppia jotain. Fiilis oli ollut erinomainen 17km asti ja vauhtiakin riitti mukavasti, kunnes metsä yllätti sileän juoksijan. Jalat sanoivat työsopimuksen totaalisesti irti ja viimeinen 4km meni lähes kävellen molemmat jalat krampissa. Kaitsu kuitenkin kertoi matkan olleen paras juoksukokemus ikinä! Tämä kertoo polkujuoksun hengestä.

Naisten 21km matkalla voiton korjasi arvokisojakin kiertänyt Maija Oravamäki. Sambasta Ali tykitti naisten sarjan 13. sijan. Ali kertoi matkan sujuneen hyvin lukuunottamatta vaikeuksia 13 kilometrin paikkeilla jossa iski heikko hetki ja joutui hieman palauttelemaan. Tämä oli vähän jäänyt harmittamaan kun muutama sija karkasi siinä, mutta kyllä sieltä muutaman voimasanan jälkeen hymykin irtosi.

12km sarjoissa voitot menivät huippu-urheilijoille kun miehissä Aki Nummela juoksi reiluun voittoon ajalla  51.12. Naisissa Aino-Kaisa Saarinen pokkasi voiton ajalla 56.01. Sambasta miesten 12km sarjassa juoksivat Timo ja Jarno. Molemmat olivat suorituksiin erittäin tyytyväisiä ja saavuttivatkin hyvät sijoitukset sarjoissaan, Timo 13. ja Jarno 19. Miehet kertoivat olon olleen kisan jälkeen freesin ja tästä sai erinomaista potkua kohti Pallas-Hettaa ja Nuuksio Classicia.

Kisa oli erinomaisesti järjestetty ja koko kisakeskuksessa vallitsi mahtava tunnelma. Kisareitillä vuorijuoksupioneerit Janne Marin ja Juha Jumisko loivat kansainvälistä tunnelmaa kera alppikellojen. Sambalta hyvä varsinainen kauden avaus, mutta taisi vähän jäädä vielä hampaankoloonkin. Kisavideolla Antin haastattelu. Niko, Kaitsu, sekä Eetu vilahtavat myös kuvissa.

Tulokset

Virallinen kisavideo