Madeiralle valmistautuminen mennyt flunssassa

Madeira Island Ultra Trailin lähtöön aikaa enää pari päivää ja jännitys alkaa kohota. Kisan lähestymisen on huomannut jo hyvän aikaa sitten positiivisena jännityksenä. Tapahtuman nettisivuja tulee selailtua joka ilta, samoin tulee käytyä läpi karttoja, seurattua sääennusteita ja spekuloitua kisaa kavereiden kanssa. Iltarutiiniksi on muodostunut myös Antin ja Vilpun viime vuotisten raporttien lukeminen yhä uudelleen ja uudelleen, ja Antin kisavideokin on katsottu muutaman kerran.

Kisakunnon virittäminen huippuunsa ei mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä pari viikkoa ennen starttia iski flunssa, joka ei puhjetessaan edes vaikuttanut mitenkään kovalta. Perusflunssa, joka oli kuitenkin harvinaisen sitkeä ja olo vielä maanantaina reissuun lähtiessä puolikuntoinen. Ei ihan paras tilanne kisaa ajatellen. Eilen kävin heittämässä pienen juoksulenkin, joka pisti jalat ihan jumiin, mutta huomenna aamulla käyn kevyessä hieronnassa, mikä toivottavasti parantaa tilannetta ja kisassa kulkee.

Henkisesti sairastaminen oli erittäin raskasta. Varsinkin, kun lenkit ennen flunssan alkua kulkivat todella mukavasti ja tuntuma kunnosta oli hyvä. On sääli, että potentiaalia ei pääse nyt ihan täysin mittaamaan. Parin viikon tauko ja sen päälle pitkä kisa aiheuttavat sellaisen montun, josta treenirytmiin pääseminen vaatii oman aikansa. Kovinkaan montaa hyvää viikkoa ennen toukokuun lopun MM-kisoja ei varmasti ehdi tehdä, mutta toivottavasti sinne pääsee lähtemään ilman sairastelua pohjalla.

IMG_0743

Kipeänä on ollut aikaa viritellä varusteita ja miettiä tavaroiden paikkoja repussa. Liian usein kisan jälkeen löytää geelejä ja muuta energiaa, mitä on piilottanut kaikkiin mahdollisiin väleihin, eikä niitä sitten kisassa ole löytänyt, joskaan ei kovin usein edes tarvinnut tai pystynyt syömään. Varustepuoli on nyt hiottu viimeisen päälle, samoin kuin kisasafkat. Otan jonkin verran omaa energiaa mukaan mutta pääosin pyrin käyttämään hyväksi järjestäjien huoltopisteillä tarjoamaa ruokaa. Suolatasapainoa pyrin pitämään yllä Northforcen Extreme-nesteytysjuomalla.

Kilpailuna MIUT on todella raskas. Kiivettävää 115 km matkalla kertyy yli 6.800 metriä, tarkemmin sanottuna 6848 m. Lähtö ja maali ovat molemmat lähellä merenrantaa, joten laskua tulee suunnilleen sama määrä. Sekä ylä- että alamäet ovat todella jyrkkiä ja pistävät jalat tiukille. Siitä syystä kilometrivauhdit jäävät selvästi mm. Transgrancanariasta, jossa alamäkiä pystyi rullailemaan melko mukavasti. Maisemat reitin varrella ovat kuitenkin todella hienot, joten toivottavasti ne auttavat jaksamaan. Tänään käytiin katsastamassa reittiä noin 75 km kohdalla Pico do Areeirolla ja näkymät olivat huikeat!

IMG_0935

Majoitumme Madeiran pääkaupungissa Funchalissa, josta on noin 30 km matka kilpailukeskuksena ja maalina toimivaan Machicoon. Huomenna pääsee haistelemaan kisatunnelmaa, kun voi hakea numerolapun ja käydä tarkastuttamassa pakolliset varusteet. Perjantai-illalla juoksijat kokoontuvat Machicoon ja bussikyyti starttiin lähtee klo 21:30. Maalissa ollaan toivottavasti lauantaina ennen auringonlaskua.

Kisaa voi seurata livenä netistä. Samban Twitter-tili (@SambaRunning) lienee myös hyvä apuväline, joten ottakaa seurantaan.