Kuuman (kostean), minä tunnen Barrueran

Pari viikkoa takaperin Lahtisen Terho ja Trail Tour Finland löi sauvakävelijälle yllätyksen kouraan ilmoittamalla, että trailrunning.fi:n kautta Buff Epic Runiin etsitty juoksija on löytynyt ja pääsisin lähtemään reissuun nopealla varoitusajalla. Jumalauta – nolla (0) vuorikisaa ennen kesää ja yht’äkkiä kalenterissa onkin kolme! Ei kesä vuorijuoksijaa tee. Vai tekeekö?

Ensimmäinen teksti pädillä koneessa ja eihän tämä ole ihmisen hommaa. Hermot pahemmin riekaleina kuin entisen miehen kantapäät ranskanmaalla. Pidetään tämä teksti lyhyenä ja laadultaan schaissena.

Valmistavat viikot olin melko tiiviisti töissä ja koiranhoitohommissa. Edellinen yökin meni valvoessa kun Muusa veti sympatiaripulia koko vuorokauden. Ehdin sentään paskamyrskyn keskellä heittää kamat kassiin. Norskien hidas wifi ei näköjään jaksa siirtää kuvia pilvestä niin jäätte toistaiseksi haukkomaan henkeä kassin sisällön suhteen.

Mihin tässä oikeastaan ollaan matkalla? Buff Epic Run Aiguestortes on toista vuotta järjestettävä kilpailu Pyreneillä, Katalonian ainoassa – mutta sitäkin upeammassa – kansallispuistossa. Vall de Boin laakso ja sen kivikirkot ovat Unescon maailmanperintökohteita. Pari kirkkoa näkyy löytyvän aivan hotlan vierestä joten täytyy hakea iltalenkillä viimeiset henkiset dopingit kirkon pihalta. Aiguestortes tarkoittaa lontooksi kuulemma kutakuinkin “Twisted waters”. Kansallispuistosta löytyy lähes 300 vuoristojärveä, jokia ja putouksia. Tämä asettaa myös haasteen varusteille kun alhaalla on märkää ja ylhäällä kuivaa kiveä.

photo_2015-07-09_15-37-03

Suomesta matkaseurana ja maratonilla on Antti Toiviainen ja meidän kuskina Barcelonasta kaahailee Thomas Lichy, Slovakian lahja vuorijuoksulle. Kilpailureitti on ensi vuoden Skyrunning-liiton mm-kisarata joten kovia leidejä ja hipsteri-partasuita on viivalla. Mm. Michael Wardian, nelinkertainen jenkkien 50k champion ja 100k mm 2. Naisissa voitosta voittoon kulkeva Nuria Picas.

Palataan asiaan paikan päältä ilman ilmakuoppia ja huutavia lapsia. Tarpeettomia päivityksiä snapchat:eetu.nordman, twitter: Eetu_Nordman, sekä IG: eetunordman. Kisaseurantaa suomalaisten osalta hoitaa Samba Trail Running Clubin kanavat. Buffilla oma liveseuranta ja kannattaa vilkaista myös Salomon Runningin hovikuvaaja Jordi Saragossan otokset. Loppuun onnistuu näköjään vain kirkkokuvan postaus. Haetaan sillä uskoa kisaan.

photo_2015-07-09_15-36-20