Kuntopiikki lepää pyramidin pohjalla

Samba on aloittanut treenit yhdessä kohti kautta 2015. Viime viikolla pyörähti käytiin toimitusjohtaja Nummelan polkujuoksijoille tarkoitetut harjoitukset ja palaute oli loistavaa. Loistavaa ainakin siinä mielessä ettei Akilta työt lopu. “Te ootte kattonu liikaa niitä Kilianin videoita, kädet pyörii kun mitkäkin helikopterit!” 🙂 Treenit on suunniteltu tekniikan kehittämiseen, sekä nimenomaan polku- ja vuorijuoksussa tärkeiden ominaisuuksien vahvistamiseen. Akin treenejä on sovittu vielä kuudet tälle syksylle, seuraavat heti torstaina. Samban jäsenenä pääset mukaan nauttimaan huippuvalmennuksesta.

akintreenit2 akintreenit

Sivun ylälaidasta löytyy harjoituskalenteri jonne lisätään treenejä aina joitain viikkoja eteenpäin. Kalenterista löytyy kaikille avoimia harjoituksia joista tullaan tiedottamaan niin Facebookissa kuin Twitterissä. Twitterissä avoimet harjoitukset näkyvät myös #juoksu- ja #TrailFI-tägien alla. Käytetään muiden lajien tapaan #TrailFI-tägiä merkkaamaan twiitit kun puhutaan polku- tai vuorijuoksusta suomen kielellä. Lisäksi on harjoituksia vain jäsenille, sekä hyviä harjoituskisoja kuin seuran päätapahtumiakin. Nimenhuudon kautta pääset ilmoittautumaan avoimeen harjoitukseen vain lisäämällä nimesi avoimeen kenttään “ilmoita joukkueen ulkopuolinen pelaaja” – esimerkiksi tämän päivän harjoitukseen.

28-30.11. järjestetään Samban ensimmäinen polkujuoksuleiri Vierumäen Urheiluopistolla. Ohjelmassa mm. luennot ja harjoitukset tältä kaksikolta: maajoukkuemaileri ja Lahden Ahkeran juoksuklubin vastuuvalmentaja Riku Marttinen. Miten Riku valmistautuisi Vaarojen Maratonille? Rikun kanssa tehdään hermottavia harjoitteita jotta saadaan nopeutta poluille. Rikun lisäksi pääsemme kuulemaan Vaarojen Ultran reittiennätyksen rikkoneen Antti Lepistön kannustavia sekä varoittavia esimerkkejä polkujuoksuharjoittelustaan. Lenkkipoluilla Antti vie meidät tekniikkaharjoitusten pariin. Mitä se Lepistö oikein tekee alamäissä, vai onko herrassa vain räikkösmäistä kylmäpäisyyttä? Maajoukkuesuunnistaja Simo-Pekka Fincken mietteitä 2013 Vaarojen Maratonin jälkeen: “Ryläykseltä pudotellaan yksi todella vaikea lasku alaspäin. Lepistö tykitti tämän laskun niin, että jäin kuin seisomaan vaikka vedin omille kyvyilleni aivan riskirajoilla. Eroa tuli hetkessä 50 metriä, ja sama ero säilyi aina toiselle juomapaikalle 32 kilometriin saakka. Mielessä oli, että tuo mies olisi saatava suunnistuksen pariin. Monenlaisia huippusuunnistajia olen metsässä nähnyt, mutten vielä tuollaista alamäkivauhtia koskaan.”

Leiri toteutetaan yhteistyössä Lahti Trail Runnersin kanssa ja he esittelevätkin meille Vierumäki Trail Maratonin reittiä sunnuntaina. Kerrassaan mielenkiintoinen viikonloppu tulossa. Tule mukaan toimintaan ja ottamaan kaikki irti leiristä. Vierumäelle löytyy vielä paikkoja!

Nyt on paras hetki aloittaa pyramidin rakennus kohti ensi kautta oli tavoite sitten Bodom Trail tai Ultra Trail Mt. Blanc. Tervetuloa mukaan! Lisätietoa sambarunning@gmail.com tai yhteydenottolomakkeen kautta.