Karhunkierros ja treenitauko

Taas on vuosi mennyt ja tuntuu, että urheilun saralla ei olla panostettu kuin palautumiseen, syömiseen ja juomiseen. Onneksi tulokset puhuvat puolestaan ja joitakin onnistumisiakin on tähän kauteen jo mahtunut – suunta siis on oikea. Tosiaan aika tarkalleen vuosi sitten tein lopettamispäätöksen Karhunkierroksen ultramatkalta ja koko helvetin juoksemisesta, niin perseestä se sillä hetkellä oli. Kisa tultiin lopulta kuitenkin maaliin ja lenkilläkin käydään silloin tällöin. Lisää viimevuotisesta Pohjoisen pähkinöiden (nuts) seikkailusta voi lukea täältä: http://sambarunning.com/kuusamon-kisaraportti-nuts-karhunkierros/ nyt keskitytään kuitenkin tähän vuoteen.

Viimeisin kisa, josta kirjoitin oli Averian Maraton jonka jälkeen polkupuolikas Vantaa Traililla. Averian jälkeen treeni on kyllä maistunut ja meno on ollut ihan mukavaa peruslenkeillä, mutta kaikki kovemmat kisasuoritukset ovat menneet täysin penkin alle. Vantaa traililla jalka luonnollisesti vielä painoi, mutta oletin menon paranevan Bodom Trailille jossa tavoitteena oli aivan jotain muuta kuin mitä kello maalissa näytti. Polkupuolikkaan jälkeen loppuaika oli 1:42, joka jätti “vähän” toivomisen varaa ennalta suunniteltuun 1:35 pintaan. Ei voi omia puheitaan perua, joten todetaan, että ei ole paskoja päivän kuntoja, on vain paskoja kuntoja – lenkille läski!

bodom

Bodomilla ei jalka noussut sitäkään vähää

Jälkispekulaationa kerroin aina niin välittäville Samban pojille, että kisa epäonnistui, koska en osaa juosta poluilla. Jokusen kerran tästä sen jälkeen kuullut ja kyllähän se harmittaa vietävästi, että polkujuoksijaksi halajaa, mutta kun ei vaan osaa. Todellisuudessa homma meni reisille huonon vauhdinjaon, huonon valmistautumisen ja huonon lihaskunnon takia. Tommoinen yli 1:30 kova setti teknisillä poluilla vie jaloista mehut niin totaalisesti, että loppu menee aivan kävelyksi.

Bodomin jälkeen viikonloppuna kiskottiin Sandis Traililla. Sielläkään aika ei mitenkään erinomainen ollut, mutta juoksu oli mukavaa ja voimia oli vielä maalissa jäljellä. Jäi parempi fiilis kuin bodomin raastosta. Kisa itsessään on aivan huippuluokkaa: Reitti on jäätävän kaunis, tekninen ja haastava. Järjestelyt loistavia ja arvostan aina peruspulliaisena jos pääsen skabaamaan kisajärjestäjän kutsumana. Propsit Inov8in jätkille siitä!

Kisakenkänä toimi Altra Superior 2.0 - Loistava tossu myös teknisille poluille

Kisakenkänä toimi Altra Superior 2.0 – Loistava tossu myös teknisille poluille

Polkuskabojen jälkeen vedin vielä HCR:än treenimielessä tasan 1:20. Siitäkään ei mitään sen erityisempaa kerrottavaa. Perusraastoa.

Perjantaina aamusta suunnaksi otetaan Kuusamo jossa lauantaina starttaan NUTS karhunkierros päämatkalle, eli 53km monipuolista maastoa olisi kuljettavana. Viime vuodesta viisastuneena en edes miettinyt 160 kilometrin Via Dolorosaa ja 80km ilmoittautumisenkin vaihdoin astetta lyhyempään jo hyvissä ajoin. Kaikille pitkänmatkalaisille: Laittakaa kommenttina puhelinnumeronne niin lupaan lähettää virkistäviä kuvia paljusta ja kylmästä kaljasta – on se niin hieno reitti, että edestakaisin meneminen on ainoa järkevä vaihtoehto! (Oikeesti nostan pipoa jokaiselle finisherille ja tarjoan kaljan kaikille alle 22h menijöille!).

53km lähtölistaa en ole sen kummemin tutkinut, joten en osaa spekuloida mahdollista sijoitusta sen enempää. Tarkoitus on kuitenkin vetää järkevä kisa niin, että reitille ei jää mitään vaan kaikki annetaan mitä annettavissa on. Tämä on kuitenkin nyt kevätkaudella ennen pidempää treenitaukoa itselle se pääkisa johon on panostettu. Niillä mennään mitä koneesta löytyy!

Karhunkierroksen jälkeen panostan 100% treenaamisesta elokuun loppuun, jolloin starttaan vuorilegenda Janne Marinin kanssa Ultra-Trail du Mont-Blancin La Petite Trotte à Léon skabaan. Siellä olisi jokunen nousumetri tiedossa, joten jos haluat tulla pitämään seuraa niin minut löytänee kesäkuusta alkaen malminkartanon jätemäeltä. Karhunkierroksen jälkeen en ole tarkoituksellakaan varannut kalenteriin mitään kisoja sillä haluan todella panostaa mäkitreeniin ja pitkien harjoitusten tekemiseen. Varsinaisesti koko vuoden pääkisa kuitenkin on PTL.

Loppukesän maisemat aika pitkälti

Loppukesän maisemat aika pitkälti

Siinäpä sitä viimeaikojen kuulumisia. Jos olet karhunkierrokselle tulossa niin koita bongata kääpiö juoksijoiden seasta ja tule heittämään läpät! Nähdään!